in

Sarapan India Sehat: Pilihan Rendah Kalori

Pambuka: Pilihan Sarapan Sehat

Sarapan minangka panganan sing paling penting ing dina iki amarga nyedhiyakake nutrisi sing dibutuhake kanggo miwiti dina. Sarapan sing sehat ngisi awak kanthi energi sing mbantu tetep aktif sedina muput. Penting kanggo milih pilihan sarapan sing ora mung nutritious nanging uga kurang kalori kanggo njaga kesehatan sakabèhé lan nyegah bobot awak.

Pentinge Sarapan Kurang Kalori

Miwiti dina kanthi sarapan sing kurang kalori bisa mbantu nyuda asupan kalori saben dina. Iki, kanthi mangkono, mbantu ngatur bobot lan nyegah penyakit sing gegandhengan karo obesitas. Opsi sarapan sing kurang kalori uga migunani kanggo wong sing nandhang penyakit kayata diabetes, tekanan darah tinggi, lan kolesterol amarga mbantu ngontrol tingkat glukosa getih lan njaga jantung sing sehat.

Pilihan Sarapan Tradisional India

India dikenal kanthi macem-macem pilihan sarapan sing enak lan sehat. Nanging, umume pilihan sarapan tradisional dhuwur kalori lan bisa uga ora cocok kanggo sing nggoleki pilihan kalori sing kurang. Sawetara pilihan sarapan tradisional India sing populer kalebu parathas, puris, dosas, idlis, upma, lan poha.

Upgrade Sehat kanggo Sarapan Umum

Kanggo nggawe pilihan sarapan tradisional luwih sehat lan kurang kalori, ana sawetara upgrade sehat sing bisa digawe. Contone, ngganti glepung olahan karo glepung gandum wutuh utawa glepung multigrain ndadekake parathas lan puris luwih nutritious. Nambahake sayuran kaya bayem, wortel, lan capsicum menyang dosas lan idlis ndadekake luwih sehat lan sugih serat.

Idli: Opsi India Kidul sing Kurang Kalori

Idli minangka pilihan sarapan India Kidul sing kurang kalori lan nutrisi sing dhuwur. Digawe saka beras fermentasi lan adonan lentil, idlis dikukus lan minangka sumber protein lan karbohidrat sing apik. Masangake idlis karo mangkok sambar utawa chutney klapa nambahake nutrisi kanggo panganan.

Dosa: Pilihan Sarapan Protein Tinggi

Pilihan sarapan India Kidul liyane sing kurang kalori lan dhuwur protein yaiku dosa. Digawe saka beras fermentasi lan adonan lentil, dosas minangka pancake tipis sing garing ing njaba lan alus ing njero. Iki minangka sumber karbohidrat lan protein sing apik lan bisa digabungake karo sambar, chutney klapa, utawa chutney tomat.

Poha: Panganan sing entheng lan wangi

Poha minangka sajian sarapan sing entheng lan enak sing populer ing India Kulon. Digawe saka sega gepeng, poha gampang dicerna lan kurang kalori. Nambahake sayuran kaya kacang polong, wortel, lan kentang ndadekake luwih nutritious, lan dipasangake karo secangkir teh utawa kopi ndadekake pilihan sarapan sing sampurna.

Upma: Pilihan Sarapan Nutritious

Upma minangka pilihan sarapan nutrisi sing populer ing India Kidul. Digawe saka semolina, upma minangka sumber protein lan serat sing apik. Nambahake sayuran kaya wortel, kacang polong, lan kacang buncis nggawe luwih sehat, lan dipasangake karo chutney klapa utawa chutney tomat ndadekake sajian lengkap.

Chilla: Hidangan India Utara Rendah Kalori

Chilla minangka pilihan sarapan India Utara sing kurang kalori sing digawe saka glepung gram (besan). Iki minangka sumber protein lan serat sing apik lan bisa disesuaikan kanthi nambah sayuran kaya bawang, capsicum, lan tomat. Masangake karo chutney mint utawa chutney tomat ndadekake pilihan sarapan sing sehat lan enak.

Kesimpulan: Pilihan Sehat kanggo Dina sing Luwih Apik

Sarapan sehat penting kanggo njaga kesehatan sakabèhé lan nyegah penyakit. Masakan India nawakake macem-macem pilihan sarapan nutritious lan éca sing bisa digawe kurang kalori karo sawetara nginggilaken sehat. Milih pilihan sarapan sing kurang kalori kaya idlis, dosas, poha, upma, lan chillas bisa nyedhiyakake nutrisi sing dibutuhake kanggo miwiti dina kanthi sehat.

Foto avatar

ditulis dening John Myers

Chef profesional kanthi pengalaman industri 25 taun ing tingkat paling dhuwur. Pemilik restoran. Direktur Minuman kanthi pengalaman nggawe program koktail sing diakoni sacara nasional kelas donya. Penulis panganan kanthi swara lan sudut pandang sing didorong Chef.

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Temokake Masakan India Paling Apik: Pilihan Restoran Paling Apik

Temokake Restoran India Kidul Paling Apik ing Nearby